Channel Development

Vaak krijgen wij de opmerking: ‘We willen meer partners aangesloten hebben!’ Maar een extra aangesloten partner levert u als vendor niet per definitie extra omzet.
Partners komen niet vanzelf met business. U heeft vast en zeker liever 40 actieve, enthousiaste partners dan 100 aangesloten partners die niet voor uw product of dienst gaan. Het aansluiten van partners is geen kunst. Het vinden van gemotiveerde partners met kennis én een interessant klantenbestand met bedrijven is dat wel. Deze partners bieden u de kans om te groeien in moeilijke tijden. In de zoektocht naar een geschikte reseller speelt dus mee of een partij überhaupt voor ú potentieel heeft en ook echt samen de business wil gaan ontwikkelen. Zijn ze bereid te investeren in tijd, training en het ontsluiten van hun eigen klantenbase?
NMC/Skondras ondersteunt u bij het vinden van nieuwe partners en bij het genereren van concrete leads/opportunities waarmee u de reseller ook echt voor u wint.

Voor wie werken wij?

Wij helpen vendoren reeds 20 jaar met channel develpment. Denk aan organisaties als IBM, Barracuda, Dell, Copaco, Exertis Go Connect, Atera networks en Hewlett Packard eva. 

Wilt u meer weten?

Neem contact op!