Over Yarmilla Koenders

Opleiding

Na in 1990 de Havo te hebben doorlopen op het Zaanlands Lyceum in Zaandam, ben ik gaan studeren aan de HEAO in Amsterdam met als studierichting EL (Economisch Linguïstisch). Tijdens het laatste jaar van de HEAO ben ik samen met medestudent Olivier Arnolds op het idee gekomen om voor mijzelf te beginnen. Tijdens mijn studie heb ik als bijbaan bij veel callcenters gewerkt en ik heb daar het vak van call center medewerker geleerd en de branche leren kennen. Ik heb ook veel geleerd over hoe ik een dergelijk bedrijf zelf zou opzetten en inrichten.

Werkzame leven: sinds 1995 in Telemarketing

In mei 1995 zijn Olivier en ik direct vanuit de schoolbanken gestart met NMC B2B Telemarketing. In het begin deden wij alles zelf: bellen, opdrachten binnen halen, de financiële kant etc. De jaren erna groeide ons bedrijf gestaag en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met 40 man. Uiteraard is hierdoor mijn takenpakket verschoven naar het managen van de organisatie.

Derhalve heb ik in de loop van de tijd binnen NMC B2B Telemarketing 3 kerntaken gekregen:

  • Financieel: Verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie van de organisatie
  • Operationeel: Eindverantwoordelijk voor de gehele interne organisatie.
  • Sales: Bedienen van een aantal grote, bestaande accounts binnen NMC B2B Telemarketing en het genereren van New Business.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan als manager met name op het financiële vlak en op het gebied van sales. Mijn visie en opvattingen over telemarketing zijn echter in de loop der jaren nog steeds gelijk gebleven: ik wil kwalitatieve telemarketing diensten aanbieden tegen een betaalbare prijs. Wat voor mij belangrijk is, is niet zo zeer wat onze dienst aan de voorkant kost, maar wat het oplevert voor een klant. Hoe kan ik samen met een klant zorgen dat een campagne bij NMC B2B Telemarketing effectief bijdraagt aan een omzetverhoging van de klant. Ik geloof niet in adhoc campagnes maar in langdurige relaties met mijn klanten.

Yarmilla privé

Ik ben geboren in 1971 en heb mijn jeugd in de Zaanstreek doorgebracht. Momenteel woon ik samen in Haarlem met mijn vriend en ik heb 3 kinderen, Nine, Luka en Yunah. In mijn spaarzame vrije tijd ben ik dol op koken, Yoga en Krav Maga (Israëlische verdedigingskunst). Met name dit laatste doe ik met heel veel plezier en passie. Naast mijn eigen hobby’s doe ik vrijwilligerswerk in de judovereniging van mijn kinderen.

Ik geloof zowel in mijn privé als in mijn zakelijk leven heel erg in het Yin en Yang principe. In mijn sport komt dit tot uiting door middel van actie/beweging (krav maga) en Yoga (stilte/rust). Ook in mijn werk probeer ik zaken nooit zwart-wit te bekijken en altijd te denken: wat boven is, komt onder en wat onder is, komt weer boven.

Over Olivier Arnolds

Opleiding

Geboren in Laren, opgegroeid in Eemnes. De middelbare school doorliep ik in Hilversum op het Alberdinck Thym College. Na afronding van mijn VWO ging ik studeren aan de HEAO in Amsterdam. In de internationaal gerichte studie heb ik onder andere gewerkt op de marktonderzoeksafdeling van een diepvriesfabrikant in Duitsland. Erg leerzaam om bijvoorbeeld met 12 huisvrouwen om tafel te zitten en de psychologie achter een pizza te achterhalen. Ik heb daar veel kwantitatief en kwalitatief onderzoek gedaan. Zowel telefonisch als 1-op-1. Daaruit kwam de overtuiging voort dat ik samen met mijn mede student Yarmilla Koenders een eigen bedrijf wilde starten. Aanvankelijk gefocussed op marktonderzoek voor Nederlandse bedrijven in Duitsland en andersom. In die tijd was telemarketing sterk opkomend en wij hebben de bewuste keuze gemaakt om ons daarin te specialiseren. Bij telemarketing is met name het proces aan de telefoon de kern van een opdracht terwijl marktonderzoek meer gericht is op de analyse van verkregen data achteraf.

Werkzame leven: Eigen bedrijf al vanaf student zijn

Als gedreven jonge student samen met anderen vanuit je ‘student-zijn’ een bedrijf beginnen. Onze visie is dat wij de goede mensen koppelen aan de interessante, uitdagende opdrachten. Dit houdt in dat we focussen op de inhoudelijke kwaliteit. Ik hou me binnen de organisatie bezig met sales, bestaande klanten, marketing en vernieuwing van ons aanbod. Ik hou ervan om met een klant op strategisch niveau te brainstormen over de beste aanpak. Ik adviseer graag de beste oplossing, ook als dat ten koste gaat van de aantallen in een campagne. Ik wil de beste uitgangspunten voor een project adviseren en daarmee het beste resultaat voor de klant behalen. Veelal breng ik klanten ook met additionele partners in contact zodat hun business ook middels andere kanalen kan groeien.

Olivier privé

Zoals reeds gezegd geboren in Laren en getogen in een klein dorpje ernaast, Eemnes. Momenteel woon ik in Haarlem. Ik hou van hard werken en ook van sociale zaken eromheen. Ik ben penningmeester van de speeltuinvereniging waar mijn kinderen met veel plezier spelen. Daarbij zet ik mijn kennis en netwerk in om bijvoorbeeld de website en andere werkwijzen in de speeltuin te vernieuwen. Ik ben klassenouder bij mijn zoon en tevens lid van de medezeggenschapsraad op school. Daarnaast ben ik coördinator voor de collecte van het Longfonds in mijn wijk. Ik geloof erin dat ik mijn steentje bij kan dragen voor mensen ver weg, dus ik steun goede doelen. En ik geloof ook in actief zijn voor alle zaken dicht om mij heen. Verder hou ik van motor rijden, hardlopen, wandelen bij zonsondergang op het strand, met vrienden bij elkaar zijn en vooral met m’n kinderen samen zijn, spannende, leerzame dingen doen.